Om mig

Gabriel WestingtonFotograf i Göteborg som fotar framför allt dans, rörelse och porträtt. Har en passion för konsten av att skapa vackra konstnärliga bilder, tycker processen dit är väldigt spännande. Ett större intresse för fotografi väcktes för ungefär 9 år sedan. Jag fick en önskan av att fotografera porträtt och det ledde till att första systemkameran inhandlades.

Mina äventyr inom fotografi började som bröllopsfotograf för vänner och bekanta. Under den tiden lärde jag mig att bemästra efterbehandlingen för att kunna ge starka bilder ett lyft. Intresset för foto växte med åren, jag började gå på workshops för att fördjupa mina kunskaper och samtidigt lära mig studiofoto.

På senare tid har jag fastnat för dansfoton där spännande linjer kan skapas med kroppsliga uttryck i rörelse. Till en början fotades nära och kära inom danskretsarna i latinsk dans där jag själv var aktiv.

År 2013 fotograferade jag balettdansösen Ida Kallanvaara för första gången och intresset för dansfoto tog ny fart. Ida har meriter som finalist i Prix de Lausanne, ett av de största tävlingar för unga dansare mellan 15-19 år. Idag arbetar hon som dansare på den Norske Opera & Balett.

Förra året fick jag den stora äran att fotografera dansföreställningen Mareld med unga talanger och dansstjärnor. Uppdraget utfördes för Svenska Balettskolan där det fångades många vackra ögonblick.

Jag har fotograferat dansare från Göteborgsoperan, Den Norske Operan & Ballett samt flera dansskolor i landet: Svenska Balettskolan, Kungliga Svenska Balettskolan, Konsthögskolan (KHIO) Oslo, Tring Park School for the Performing Arts London, Balettakademien, Performing Arts School i Göteborg, Dansforum, Adrianas Danshus med flera.

Layout 1

Kontakt

Har du någon fråga eller vill bli fotograferad? Du kan nå mig via formuläret eller mail.

Mail: gabriel@westington.se

Följ mig gärna på Facebook där jag regelbundet lägger upp nya bilder. Du kan även skicka mig ett meddelande där.

Modena Studio
Godkänd för F-skatt
Innehar momsregistreringsnr